روغن هسته زردآلو یک روغن حامل است که از هسته زردآلو استخراج می شود. این روغن به رنگ زرد روشن است و بوی ملایمی دارد. روغن هسته زردآلو سرشار از ویتامین A و E است که آن را به یک مرطوب کننده عالی برای پوست و مو تبدیل می کند. همچنین دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به کاهش قرمزی و تحریک کمک کند.از خواص دیگر روغن هسته زردآلو می‌توان به نرم کنندگی مو، رفع سیاهی و پف دور چشم، لایه برداری پوست، کاهش فشار خون، کاهش علائم آرتروز، درمان سرماخوردگی و پیشگیری از سرطان و … اشاره کرد.

logo-svg-eaz

خرید روغن هسته زردآلو

برای خرید آنلاین روغن هسته زردآلو با بهترین قیمت و تضمین کیفیت از بهترین برندهای موجود بازار از فروشگاه معتبر ای‌آز بازدید نمائید

فهرست محتوا

میوه زردآلو با نام علمی Prunus armeniaca شناخته می شود که سرشار از مواد مغذی است. در حالی که ویتامین A موجود در این میوه باعث افزایش سلامت چشم و ایمنی بدن می شود، همچنین فیبر نهفته در آن سلامت دستگاه گوارش را تضمین می کند، این فیبر با تنظیم میزان فشار خون و کلسترول به قلب کمک شایانی می کند. آنتی اکسیدان های مختلف موجود در میوه زردآلو با هر گونه التهابات درونی و بیرونی مقابله کرده و حتی سلامت پوست و مو را تقویت می کند. مهمتر از همه مواردی که گفته شد زردآلو سرشار از کاروتنوئیدها و گزانتوفیل است که جزو مواد مغذی هستند که به عقیده محققان می توانند از بیماری های بینایی مرتبط با سن جلوگیری کنند.

نگاهی به تاریخچه کشف روغن هسته زردآلو

تاریخچه دقیق کشف روغن هسته زردآلو مشخص نیست، اما شواهد نشان می‌دهد که از قرن‌ها پیش از این روغن در فرهنگ‌های مختلف استفاده می‌شده است.

زردآلو

 شواهدی از استفاده از روغن هسته زردآلو در مصر باستان برای مومیایی کردن اجساد وجود دارد. بقراط، پزشک یونانی، در قرن پنجم قبل از میلاد از روغن هسته زردآلو برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌کرد. پلینیوس، نویسنده رومی، در قرن اول میلادی از روغن هسته زردآلو به عنوان یک نرم کننده پوست یاد می‌کرد. در طب سنتی چینی، از روغن هسته زردآلو برای درمان سرفه، یبوست و مشکلات تنفسی استفاده می‌شده است.

در ایران باستان، از روغن هسته زردآلو برای مصارف مختلفی مانند پخت و پز، تولید لوازم آرایشی و بهداشتی و درمان بیماری‌ها استفاده می‌شده است.روغن هسته زردآلو دارای تاریخچه طولانی و غنی است و از قرن‌ها پیش برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.تحقیقات علمی نشان داده‌اند که این روغن دارای خواص متعددی برای سلامتی و زیبایی است.

ترکیبات روغن هسته زردآلو

روغن هسته زردآلو از اسیدهای چرب، ویتامین‌ها و مواد معدنی تشکیل شده است. برخی از ترکیبات اصلی این روغن عبارتند از:

اسیدهای چرب:

  • اسید اولئیک: حدود 60-70٪ از روغن هسته زردآلو را اسید اولئیک تشکیل می‌دهد. این اسید چرب امگا 9 به حفظ سلامت پوست و مو کمک می‌کند.
  • اسید لینولئیک: حدود 20-30٪ از روغن هسته زردآلو را تشکیل می‌دهد. این اسید چرب امگا 6 به تنظیم هورمون‌ها و سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
  • اسید گاما-لینولنیک: حدود 10-15٪ از روغن هسته زردآلو را تشکیل می‌دهد. این اسید چرب امگا 6 به کاهش التهاب و درد کمک می‌کند.

ویتامین‌ها:

  • ویتامین A: به حفظ سلامت پوست و مو کمک می‌کند.
  • ویتامین E: یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول‌ها در برابر آسیب‌های محیطی محافظت می‌کند.

مواد معدنی:

  • پتاسیم: این روغن شگفت‌انگیز مانند روغن آرگان به تنظیم فشار خون کمک می‌کند.
  • منیزیم: همانند روغن هسته آلبالو به سلامت عضلات و استخوان‌ها کمک می‌کند.

علاوه بر این ترکیبات، روغن هسته زردآلو حاوی مقادیر کمی از اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین B و سایر مواد مغذی نیز می‌باشد.

ارزش غذایی روغن هسته زرد آلو

روغن هسته زرد آلو منبع خوبی از بتاکارون است که در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود و تاثیر مثبتی روی سلامتی پوست و مو ، چشم دارد و سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با عفونت ها قوی می کند. هسته زرد آلو دارای ترکیب آمیگدالین می باشد . این ترکیب وقتی در مقادیر زیاد مصرف شود ، خاصیت سمی پیدا می کند .زیرا مصرف بیش از حد آمیگدالین می تواند کشنده باشد . در طول روز نباید بیش از ۱ یا ۲ عدد از این هسته‌ها مصرف کرد. چرا که ممکن است مشکلات معده و تهوع ایجاد کند.

تشکیل دهنده اصلی مقدار در۱۰۰ گرم
انرژی (کالری) ۸۸۴ کیلوکالری
کربوهیدرات ۰.۰۰ گرم
پروتئین ۰.۰۰ گرم
چربی ۱۰۰.۰۰ گرم
آب ۰.۰۰ گرم
فیبر ۰.۰۰ گرم
قند ۰.۰۰ گرم
کلسترول ۰.۰۰ میلی گرم

روش تهیه روغن هسته زردآلو

روغن هسته زردآلو یک روغن مغذی و مفید برای پوست و مو است که می‌توانید آن را به روش‌های سنتی یا صنعتی تهیه کنید.

1. روش سنتی: هسته‌های زردآلو را از میوه جدا کنید. هسته‌ها را به طور کامل بشویید و خشک کنید.سپس  هسته‌ها را با چکش یا وسیله‌ای مشابه بشکنید تا مغز هسته‌ها جدا شود.مغز هسته‌ها را آسیاب کنید تا به پودر تبدیل شوند.پودر هسته را در یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن کمی تغییر کند و بوی آن بلند شود. پودر تفت داده شده را در یک پارچه نخی بریزید و با استفاده از پرس یا دستگاه روغن‌گیری، روغن را از آن استخراج کنید.

در روش سنتی، روغن به طور کامل تصفیه نمی‌شود و ممکن است ناخالصی‌هایی داشته باشد.برای تهیه روغن هسته زردآلو به صورت سنتی، می‌توانید از دستگاه‌های روغن‌گیری خانگی استفاده کنید.روش سنتی برای مصارف خانگی مناسب‌تر است، اما روغن حاصل ممکن است ناخالصی‌هایی داشته باشد.

هسته زردآلو

2. روش صنعتی:هسته‌های زردآلو به طور کامل شسته و خشک می‌شوند. هسته‌ها شکسته و مغز آنها جدا می‌شود. مغز هسته‌ها با استفاده از حلال‌های شیمیایی مانند هگزان استخراج می‌شوند. حلال با استفاده از روش‌های مختلفی مانند تقطیر از روغن جدا می‌شود. روغن تصفیه و خالص می‌شود.

در روش صنعتی، از حلال‌های شیمیایی برای استخراج روغن استفاده می‌شود که ممکن است کیفیت روغن را تحت تاثیر قرار دهد.روش صنعتی برای تولید انبوه روغن مناسب‌تر است، اما ممکن است کیفیت روغن را تحت تاثیر قرار دهد.

انتخاب روش مناسب برای تهیه روغن هسته زردآلو به نیاز و سلیقه شما بستگی دارد.

چند روش استفاده از روغن هسته زردآلو

زردآلو میوه‌ای شیرین و آبدار است که کمتر کسی می‌تواند از عطر و بوی هوس انگیز آن چشم پوشی کند. اگر شما هم یکی از مشتاقان میوه زرد آلو باشید باید درمورد خواص روغن زردآلو چیزهایی شنیده‌ باشید. خواص روغن هسته زردآلو برای پوست و مو به حدی است، که شاید پس از این به یکی از آیتم‌های مراقبتی ثابت پوست و مو شما تبدیل شود. به 5 روش می توان از روغن آن استفاده کرد.

    1. به عنوان مرطوب کننده: چند قطره را روی صورت و گردن خود بمالید و به آرامی ماساژ دهید.
    2. به عنوان پاک کننده صورت: چند قطره را روی یک پد پنبه ای بمالید و آرایش و کثیفی را از صورت خود پاک کنید.
    3. به عنوان نرم کننده: چند قطره را روی موهای مرطوب بمالید و روی پوست سر ماساژ دهید. بگذارید 10-15 دقیقه بماند و سپس بشویید.
    4. به عنوان درمان قبل از شامپو: چند قطره را روی موهای خشک و پوست سر بمالید. بگذارید 30 دقیقه تا یک ساعت بماند و سپس بشویید.
    5. به عنوان ماسک مو: چند قطره را با روغن مورد علاقه خود مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون مخلوط کنید. مخلوط را روی موهای خود بمالید و بگذارید 30 دقیقه تا یک ساعت بماند. سپس بشویید.

روغن هسته زردآلو یک ماده طبیعی و همه کاره است که می توان از آن برای بهبود سلامت پوست و مو استفاده کرد. این یک افزودنی عالی به روال مراقبت از زیبایی شماست.

کاربردهای روغن هسته زردآلو برای مو

روغن هسته زردآلو نیز یک انتخاب عالی برای مراقبت از مو است. می توان از آن به عنوان نرم کننده، درمان قبل از شامپو یا ماسک مو استفاده کرد. روغن هسته زردآلو می تواند به موهای شما آبرسانی کند، وز شدن را کاهش دهد و درخشندگی را افزایش دهد.روغن هسته زردآلو به عنوان یک روغن حامل مغذی، فواید متعددی برای مو به ارمغان می‌آورد:

  • آبرسانی و نرم کننده: به ساقه مو نفوذ کرده و موها را آبرسانی و نرم می کند.
  • تقویت و ترمیم مو: با تحریک رشد مو، ریشه مو را تقویت کرده و به ترمیم موهای آسیب دیده کمک می کند.
  • درخشندگی و شادابی مو: به موها درخشندگی و شادابی می بخشد و کدری مو را رفع می کند.
  • درمان شوره سر: با خواص ضد التهابی، خارش و پوسته ریزی سر را درمان می کند.
  • حالت دهنده آسان مو: جایگزین طبیعی سیلیکون، موها را حالت داده و از وز شدن مو جلوگیری می کند.

کاربردهای روغن هسته زردآلو برای پوست

روغن هسته زردآلو برای انواع پوست بی خطر است و اغلب در محصولات مراقبت از پوست مانند لوسیون ها، کرم ها و سرم ها استفاده می شود. همچنین می توان از آن به عنوان یک پاک کننده طبیعی صورت یا به عنوان مرطوب کننده برای لب ها، دست ها و کوتیکول ها استفاده کرد.روغن هسته زردآلو به دلیل دارا بودن ویتامین‌های A و E، اسیدهای چرب امگا 3، امگا 6 و امگا 9، و آنتی‌اکسیدان‌ها، فواید متعددی برای پوست دارد:

  • مرطوب کننده و نرم کننده: این روغن نیز مانند روغن ماکادمیا به دلیل دارا بودن ویتامین های A و E و اسیدهای چرب امگا 3، امگا 6 و امگا 9، به سرعت جذب پوست شده و آن را مرطوب و نرم می کند.
  • ضد پیری و ضد چروک: با تحریک کلاژن سازی، خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش داده و خطوط ریز و چین و چروک را کاهش می دهد.
  • روشن کننده و ضد لک: با مهار تولید ملانین، لک های تیره و قهوه ای را کمرنگ کرده و رنگ پوست را روشن و یکنواخت می کند.
  • التیام بخش و ضد التهاب: خارش و التهاب پوست را تسکین داده و به درمان اگزما و بثورات جلدی کمک می کند.
  • محافظت از پوست: آنتی اکسیدان های قوی موجود در روغن هسته زردآلو، از پوست در برابر آسیب های محیطی مانند رادیکال های آزاد و اشعه UV خورشید محافظت می کنند.

سایر کاربردهای روغن هسته زردآلو

امروزه، روغن هسته زردآلو به عنوان یک ماده طبیعی و مغذی علاوه بر استفاده در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست و مو،   در برخی از مواد غذایی و … نیز استفاده می‌شود.کاربردهای روغن هسته زردآلو به جز پوست و مو عبارتند از:

سلامتی:

  • درمان آفتاب سوختگی: به دلیل خاصیت ضد التهابی، آفتاب سوختگی را درمان می کند.
  • کاهش درد عضلات: به دلیل خاصیت ضد التهابی، درد عضلات را تسکین می دهد.
  • درمان اگزما و بثورات جلدی: به دلیل خاصیت ضد التهابی، اگزما و بثورات جلدی را درمان می کند.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن: به دلیل دارا بودن ویتامین A و E، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
  • کاهش کلسترول: به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6، کلسترول خون را کاهش می دهد.
  • کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی: به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6، خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
  • از روغن هسته زردآلو شیرین نیز در درمان بواسیر و درد بینی و گوش استفاده می شود،

آشپزی:

  • طعم ملایم و دلپذیر: طعم ملایم و دلپذیری دارد و می توان از آن در پخت و پز و سالادها استفاده کرد.
  • جایگزین روغن‌های خوراکی دیگر: می توان از آن به عنوان جایگزین روغن‌های خوراکی دیگر مانند روغن زیتون یا روغن کانولا استفاده کرد.
  • منبع ویتامین‌های A و E: منبع غنی از ویتامین‌های A و E است که برای سلامتی مفید هستند.
  • اسیدهای چرب امگا 3، امگا 6 و امگا 9: منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3، امگا 6 و امگا 9 است که برای سلامتی مفید هستند.

 

آشپزی روغن

صنعتی:

  • تولید لوازم آرایشی و بهداشتی: به دلیل خواص مرطوب کنندگی و ضد التهابی، در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی مانند کرم، لوسیون و صابون استفاده می شود.
  • تولید صابون و شامپو: به دلیل خاصیت پاک کنندگی، در تولید صابون و شامپو استفاده می شود.
  • تولید کرم و لوسیون: به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی، در تولید کرم و لوسیون استفاده می شود.

عوارض روغن هسته زردآلو

بهتر است بدانید هسته‌ی زردآلو حاوی ماده‌ای به نام آمیگدالین است، این ماده توسط بدن به سیانور تبدیل می‌شود که سمی است. سیانور می‌تواند منجر به نارسایی تنفسی شود و حتی مرگبار باشد. معمولا برای تهیه‌ی روغن خوراکی هسته‌ی زردآلو این ماده از آن حذف می‌شود.

همانطور که میدانید داروهای گیاهی نیز علاوه بر خواص و فوایدی که دارند از عوارضی نیز برخوردارند، روغن هسته زردآلو نیز دارای موارد احتیاط می باشد. با اینکه روغن هسته زردآلو به طور کلی بی‌خطر است و عوارض جانبی کمی دارد. اما در برخی افراد ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد:

1. آلرژی:احتمال بروز واکنش‌های آلرژیک مانند بثورات جلدی، خارش، قرمزی و تورم،تست حساسیت قبل از استفاده

2. تحریک پوست:در افراد با پوست‌های حساس،استفاده از مقدار کم روغن

3. مشکلات گوارشی:مصرف خوراکی روغن،اسهال و حالت تهوع

4. تداخلات دارویی:مصرف داروهای خاص،مشورت با پزشک

نکات مهم:قبل از استفاده از روغن هسته زردآلو، تست حساسیت انجام دهید.از روغن هسته زردآلو تصفیه نشده و ارگانیک استفاده کنید.روغن را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.در صورت بروز هر گونه عوارض جانبی، مصرف روغن را متوقف کنید و با پزشک مشورت کنید.

 این 3 گروه از مصرف روغن هسته زردآلو خودداری کنید:بارداری،شیردهی،کودکان زیر 3 سال

روش صحیح نگهداری و بسته‌بندی روغن هسته زردآلو

بسته‌بندی: روغن هسته زردآلو را در یک ظرف شیشه‌ای تیره رنگ و درب دار نگهداری کنید. ظروف شیشه‌ای تیره رنگ از نفوذ نور به داخل ظرف جلوگیری می‌کنند و کیفیت روغن را حفظ می‌کنند.

از یک ظرف با اندازه مناسب استفاده کنید. فضای خالی داخل ظرف باید کم باشد تا از اکسید شدن روغن جلوگیری شود. درب ظرف را به طور کامل ببندید تا از ورود هوا به داخل ظرف جلوگیری شود.تاریخ تولید و انقضا را روی ظرف روغن درج کنید.

نگهداری:  روغن هسته زردآلو را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. نور می‌تواند کیفیت روغن را تحت تاثیر قرار دهد و باعث فاسد شدن آن شود. این روغن گرانبها را در مکان‌های گرم نگهداری نکنید. گرمای زیاد می‌تواند باعث اکسید شدن روغن و فاسد شدن آن شود.روغن هسته زردآلو را در معرض هوا قرار ندهید. هوا می‌تواند باعث اکسید شدن روغن و فاسد شدن آن شود.این روغن را در یک ظرف شیشه‌ای تیره رنگ نگهداری کنید. روغن هسته زردآلو را در دمای اتاق نگهداری کنید. نیازی به نگهداری روغن در یخچال نیست.

نکاتی برای انتخاب و خرید روغن مناسب

انتخاب و خرید بهترین روغن برای شما به نیازها و ترجیحاتتان بستگی دارد.

  • نوع پوست خود را در نظر بگیرید: اگر پوست چرب دارید، روغن جوجوبا یا روغن هسته آلبالو را انتخاب کنید. اگر پوست خشک دارید، روغن ماکادمیا یا روغن آرگان را انتخاب کنید.
  • نیازهای خود را در نظر بگیرید: اگر به دنبال یک روغن مغذی هستید، روغن ماکادمیا را انتخاب کنید. اگر به دنبال یک روغن ارزان هستید، روغن هسته زردآلو یا روغن هسته آلبالو را انتخاب کنید.
  • عطر و بوی روغن را در نظر بگیرید: اگر به عطر و بوی قوی حساس هستید، روغن هسته زردآلو یا روغن جوجوبا را انتخاب کنید.

روغن هسته زردآلو را می توان به صورت آنلاین یا در فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی خریداری کرد. هنگام انتخاب روغن هسته زردآلو، به دنبال روغنی باشید که تصفیه نشده و ارگانیک باشد. این تضمین می کند که روغن با کیفیت بالا است و هیچ ماده شیمیایی یا سموم مضری ندارد.

لطفا مطالعه کنید